Elkan ja Designarkiston tutkijasali on kiinni perjantaina 17.12. henkilöstötapahtuman vuoksi. Tutkijasalin käyttörajoitukset jatkuvat myös edelleen. Pyydämme ilmoittamaan tutkijakäynnistä etukäteen, ja riittävien turvaetäisyyksien takaamiseksi tutkijasali on toistaiseksi rajoitettu kaksipaikkaiseksi.
Graafinen suunnittelija Erkki Kangas on luovuttanut Designarkistoon aineistojaan, jotka sisältävät mm. asiakkaille suunniteltuja ilmoituksia, julisteita sekä esitteitä ja tuoteluetteloita.

Elkassa vietetään Arkistojen päivää lauantaina 13.11.2021. Ovet ovat avoinna klo 10–14. Päivän aikana mielenkiintoista ohjelmaa ja tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pullaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston syksyn uutiskirje on ilmestynyt.

Lähes 130 mikkeliläistä koululaista ja opiskelijaa vieraili Designarkiston pelihahmotyöpajoissa, jotka pidettiin Elkan tiloissa 19. - 20.9.2019.

Elkan ja Designarkiston asiakaspalvelu on poikkeuksellisesti kiinni 21.-22.10.2021. Syynä on tuolloin järjestettävä Yrityksen tarina kirjaksi -seminaari, johon arkiston henkilökunta osallistuu.
Elkan aulatilassa on avautunut Designarkiston Pienoismallit ja protot -näyttely. Tervetuloa tutustumaan!

Designarkiston suositut koululaisten muotoilukasvatustyöpajat järjestetään tänä syksynä kiertueen muodossa, jotta myös kauempana sijaitsevien koulujen oppilaille voidaan tarjota mahdollisuus osallistua ammattimuotoilijan ohjaamiin työpajoihin. Viikkojen 38 ja 39 aikana Designarkiston muotoilija Tytti Vuorikari vierailee kuudessa Mikkelin taajama-alueen ulkopuolisessa koulussa.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Ahti Taskinen on luovuttanut Designarkistoon suunnittelemiaan huonekaluja. Ahti Taskinen on suunnitellut huonekaluja muun muassa Askolle, Iskulle, Myrskylä Oy:lle ja Niemen tehtaille.

Perjantaina 17.9. klo 10 -11 on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua muotoilija Tytti Vuorikarin etäluentoon, jossa hän kertoo Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttelyn tekoprosessista. Ennakkoilmoittautumiset sähöpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. viimeistään torstaina 16.9. Luento on osa Mikkeli Art & Design Weekendiä.

Designarkistoon on luovutettu huonekalutehdas Muurame Oy:n aineistoja. Suomalaisten koteja yli 90 vuotta kalustanut Muurame tunnetaan erityisesti Pirkko Stenrosin suunnittelemista huonekaluista.

Yleisöllä on nyt mahdollisuus tutustua Designarkiston ainutlaatuisiin aineistoihin virtuaalisesti, kun Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely on avautunut. Virtuaalinäyttelykokonaisuuteen sisältyy 360°-virtuaalimalli ja kolmiosainen videosarja.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelun työpajoja 19. – 20.9.2019. Työpajat on nyt varattu täyteen. Ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Valiitsevan koronatilanteen takia Elkan ja Designarkiston tutkijasalin käyttörajoituksia ei voida vielä purkaa. Tutkijasali on siis toistaiseksi edelleen rajattu kaksipaikkaiseksi ja käytössä on ennakkoilmoittautuminen. Myös asiakirjatilaukset toivotaan etukäteen. Sisätiloissa liikkuessa on käytettävä maskia tai visiiriä. Ennakkoilmoittatuminen tutkijasaliin ja lisätietoja: p. 044 321 3420 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Aikakoneessa voi käydä ihailemassa muotisuunnittelija Kirsti Maunulan vaatesuunnitelmia.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston uudistunut kesäkuun uutiskirje on nyt ilmestynyt. Muista, että tilaamalla uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi pysyt ajan tasalla Designarkiston ajankohtaisista asioista.

Elkan ja Designarkiston tutkijasali on auki kaksipaikkaisena. Ennakkoilmoittautuminen tutkijasaliin on käytössä heinäkuun loppuun saakka ja myös asiakirjatilaukset toivotaan etukäteen. Viikon 29 Elkan ja Designarkiston asiakaspalvelu on kiinni.

Designarkisto on saanut uutta mielenkiintoista aineistoa, kun suomalaisen mainosmaailman moniosaaja, mainonnan suunnittelija, graafinen muotoilija ja brand designer Pentti Pilve luovutti aineistojaan Designarkistoon.

Vaatesuunnittelija Anne Linnonmaa sekä sisustusarkkitehti Maija Ruoslahti ovat lahjoittaneet aineistojaan Designarkistoon.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelutyöpajoja syyskuussa 2019 osana Mikkeli Art & Design Weekendiä.

Elkan viime vuoden toimintakertomus on nyt julkaistu. Voit ladata sen tästä.

Teolliset muotoilijat Heikki Kiiski ja Jorma Pitkonen suunnittelivat vuonna 1970 Taideteollisen oppilaitoksen lopputyönään katastrofiauton. Katastrofiautoa oli tarkoitus käyttää kaikkein vaativimmissa onnettomuustilanteissa.

Käy lukemassa Designarkiston ajankohtaiset asiat maaliskuun uutiskirjeestä.

Elkan aulassa on avautunut kesänäyttely.

Elkan ja Designarkiston tutkijasali aukeaa rajoitetusti keskiviikkona 14.4. Tutkijasaliin otetaan yksi asiakas kerrallaan ennakkovarauksella. Myös aineistot on tilattava ennakkoon. Lisätietoja Elkan asiakaspalvelusta 044 321 3420 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Elkan ja Designarkiston vuoden 2018 toimintakertomus on valmistunut.

Elkan Aikakoneessa on nyt esillä Auvo Taivalvuon iki-ihania Fauni-peikkoja.

Designarkistoon on luovutettu lisää muotitaitelija Kirsti Maunulan suunnittelemia vaatteita.

Oletko muotoilualan opiskelija, opettaja tai tutkija? Tai oletko muutoin kiinnostunut suomalaisesta muotoilusta? Designarkiston muotoiluaineistot ovat kaikkien käytettävissä. Uuudistetussa asiakasesitteessä kerrotaan Designarkiston tarjoamista palveluista.

Aikakoneessa nyt Eero Miettisen Sisu kuorma-autoluonnoksia.

Mikkelin kaupungissa siirryttiin 18.2. koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Tämän vuoksi Elkan ja Designarkiston tutkijasalipalvelu suljetaan helmikuun loppuun saakka. Asiakaspalvelu pyritään hoitamaan mahdollisimman kattavasti sähköisesti. Lisätietoja Elkan asiakaspalvelusta 044 321 3420 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Designarkiston uudessa esitteessä kerrotaan aineistojen luovuttamisesta Designarkistoon.

Kansainvälisesti palkitun muotoilutoimisto ED-Design Oy:n arkistoon on saapunut täydennystä.

Esa Ojala on monipuolinen suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti yritysgraafikkona ja julistesuunnittelijana.

Elkan aulassa on avautunut kuvataitelija Auvo Taivalvuon kuvituksia esittelevä näyttely. Näyttely on avoinna yleisölle huhtikuun loppuun saakka arkisin klo 8.00-16.00. Tervetuloa!

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2021! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu palvelee normaalisti joulukuussa arkipäivisin klo 8-16, lukuun ottamatta 23.12., jolloin arkisto on suljettu.

Designarkistossa avoinna olleeseen muotoilualan korkeakouluharjoittelijan tehtävään on valittu palvelumuotoilijaopiskelija (YAMK) Sari Sihvo.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkistossa on haettavissa 3 – 4 kuukauden mittainen määräaikainen korkeakouluharjoittelijan työsuhde. Harjoittelijaksi haetaan ensisijaisesti muotoilualan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Designarkisto on julkaissut uuden, koulujen opetuskäyttöön tarkoitetun muotoilukasvatusmateriaalin. Materiaali on suunniteltu erityisesti peruskoulujen 3.–9. luokkien opetukseen, mutta sitä voidaan hyödyntää myös muilla luokka-asteilla sekä koulun ulkopuolisessa opetuksessa. Materiaali on ladattavissa ilmaiseksi Designarkiston verkkosivuilta.

Elkan aulassa on esillä muotitaitelija, pukusuunnittelija Kirsti Maunulan suunnittelutöitä esittelevä näyttely. Näyttely on avoinna huhtikuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 - 16.00.

Designarkistoon on lahjoitettu arvostetun teollisen muotoilijan Pasi Järvisen suunnittelutöitä.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista vuotta 2019!

Elkan verkkolehti Eemelin uusin numero on omistettu tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan juhlivalle Designarkistolle.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkassa vietetään Arkistojen päivää lauantaina 7.11.2020. Ovet ovat avoinna klo 10–13. Teemana on tänä vuonna Designarkisto 10 vuotta. Tervetuloa!

Käy lukemassa Designarkiston uusi mielenkiintoinen muotoilutarina. Tarina kertoo teollisen muotoilun opiskelijoiden Touko Korhosen ja Simo Puintilan osallistumisesta Habitare-huonekalusuunnittelukilpailuun vuonna 1999.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Aikakoneessa voi nyt ihailla viiden palkitun graafikon julisteita.

Mikkelin koulujen etäopetusjakson takia siirretyt Designarkiston muotoilukasvatustyöpajat järjestetään lokakuun aikana.

Elkassa vietetään jälleen perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 10.11.2018 klo 10 - 14. Ohjelmassa on mm. luentoja Graanin alueen historiasta, arkistokierroksia, erilaisia työpajoja sekä kahvia ja pullaa. Lämpimästi tervetuloa!

Designarkiston 10-vuotisjuhlanäyttely, Designarkiston monet muodot, on avoinna Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkistossa arkisin klo 8.00 - 16.00.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto järjestää perjantaina 18.9. klo 12–14 kaikille avoimen tuotemuotoilun työpajan osana Mikkeli Art & Design Weekendiä. Työpaja soveltuu kaikenikäisille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta muotoilusta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 16.9.

Designarkiston Design is thinking -verkkonäyttely on täydentynyt kahdella kansainvälisesti menestyneellä graafisen suunnittelun huippunimellä. Pekka Loirin, Kari Piipon ja Erkki Ruuhisen lisäksi näyttelyssä on nyt esillä myös Esa Ojalan ja Pentti Pilveen suunnittelutöitä.

Ennakkoilmoittautuminen Designarkiston syyskuisiin muotoilukasvatustyöpajoihin on nyt päättynyt.

Designarkistossa vietetään muotoilukasvatusviikkoa ja arkistossa vierailee tämän viikona aikana lähes parisataa koululaista tutustumassa eri muotoilualoihin.

Graafinen suunnittelija Viktor Kaltala on luovuttanut Designarkistolle aineistojaan.

Designarkisto on vastaanottanut aineistoja Yrjö Wegeliukselta, Heikki Heimalalta sekä Simo Puintilalta ja Touko Korhoselta.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Simo Heikkilä on lahjoittanut Designarkistoon suunnittelemiaan huonekaluja.

Elkan aulatilassa on avautunut Palkitut mainokset -näyttely, joka esittelee Vuoden Huiput -kilpailussa palkittuja mainoksia 1980-luvulta tähän päivään.

Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu on auki koko kesän ajan. Heinäkuussa on käytössä supistettu aukioloaika klo 9 - 15. Myöskään iltapäivystystä ei järjestetä heinäkuussa.

Designarkisto järjestää syyskuussa mikkeliläisille koululaisille jo perinteeksi muodostuneen muotoilukasvatusviikon, joka toteutetaan tänä vuonna muotoilusuunnistuksena. Kaikki työpajat on nyt varattu täyteen, mutta ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan arkisto sai täydennystä.

Elkan ja Designarkiston tutkijasali avautuu rajoitetusti torstaista 14.5.2020 alkaen. Käynnistä on kuitenkin aina ilmoitettava etukäteen, jotta palvelu voidaan toteuttaa turvallisesti ja nykyisten kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Auvo Taivalvuon luoma satuhahmo, erilainen muurahaistyöttö Caru, seikkailee Aikakoneessa.

Aikakoneessa voi nyt katsella Kirsti Maunulan suunnittelemia teatteripukuja.

Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.5.2020 saakka. Siihen asti kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Elka on suljettuna perjantaina 8.6.2018 henkilökunnan virkistyspäivän vuoksi.
Designarkiston kotisivuilta löytyviä muotoilutehtäviä voi hyödyntää myös muotoilun etäopetuksessa. Muotoilutehtävät tutustuttavat oppilaat muotoilijoiden työhön, muotoilun alalla käytettyihin työkaluihin ja suunnitteluprosessiin.

Tutustu muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan uraan Designarkiston sivuilla.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkistoon tuli tällä viikolla täydennystä, kun turkulaisen teollisen muotoilijan Kai Salon aineistot luovutettiin arkistoon.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Simo Heikkilä on luovuttanut Designarkistoon piirustuksiaan sekä lehtileikekokoelman.

Mikkelin Kalevankankaan koulun seitsemäsluokkalaisten kuvataiteen ryhmä testasi historian ensimmäistä Designarkiston muotoilusuunnistusta.

Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.4. saakka. Siihen saakka kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Kalustesuunnittelija Timo Saarnio on luovuttanut lisää suunnittelemiaan tuoleja Designarkistoon.

Muotoilutarinoihin on lisätty Ahti Taskisen suunnitteleman Easy-vuodetuolin tarina.

Designarkiston kotisivuilla voi nyt tutustua muotoilutoimisto Bestform Oy:hyn ja sen perustajan, teollisen muotoilijan Markku Lehtisen uraan ja keskeisimpiin töihin.

Korumuotoilija Inni Pärnänen on luovuttanut Designarkistoon mm. hänen töihinsä liittyviä lehtiartikkeleita ja näyttelymateriaalia.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Muotoilutarinoihin on nyt lisätty teollisen muotoilijan Kai Salon tarinoita.

Aikakoneessa voi tutustua teollisen muotoilijan Ulla-Kirsti Junttilan uraan kaupunkiympäristön suunnittelun parissa.

Designarkisto järjesti syyskuussa 2019 pelihahmotyöpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille. Nyt näitä koululaisten työpajoissa luomia hahmoja voi tulla ihailemaan Elkan aulassa avautuneeseen näyttelyyn arkisin klo 8.00 – 16.00.

Elkan aulassa on avautunut Ulla-Kirsti Junttila – Kädenjälki kadunkalusteissa -näyttely, joka on läpileikkaus Junttilan muotoilijan urasta. Näyttely on avoinna yleisölle maaliskuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 – 16.00.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnekasta vuotta 2020! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu on suljettu viikolla 52 eli 23. - 27.12. Viikosta 1 alkaen palvelemme jälleen normaaliin tapaan arkipäivisin klo 8–16.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta 2018!

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Joulun odotukseen helpotusta tuo Designarkiston Facebook-sivulla avautunut joulukalenteri. Tänä vuonna kalenteriluukkujen takaa paljastuu joululahjavinkkejä ajatuksella "jokaiselle jotakin".

Aikakoneessa juhlistetaan satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Elkassa vietetään perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 9.11.2019 klo 10 -14. Tervetuloa kaikki mukaan! Lue lisää päivän ohjelmasta.

Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt yhteen.

Aikakoneessa voi käydä ihastelemassa koululaisten suunnittelemia pelihahmoja.

Elkan Aikakoneessa pääsee nyt katsomaan tulevaisuuteen ja siisrtymään sata vuotta eteenpäin.