Elkan tutkijasali aukeaa viikolla 6. Käytössä edelleen ennakkoilmoittautuminen. Aineistot tilattava ennakkoon.

Elka on muutoin kesällä auki normaaliin tapaan klo 8 - 16, mutta viikoilla 28 ja 29 (8.-21.7.) on lyhennetty aukiolo klo 9 - 15. 

Jotta pystymme tarjoamaan asiakkaille koronaturvallisen tavan tutkia asiakirjoja, pyydämme ilmoittamaan tutkijakäynnistä etukäteen. Riittävien turvaetäisyyksien takaamiseksi tutkijasalimme on toistaiseksi rajoitettu kaksipaikkaiseksi. Samasta syystä ainakin ensimmäinen asiakirjatilaus pyydetään toimittamaan ennakkoon, jotta liikennöinti tutkijasalissa pystytään pitämään minimissään. Asiakkaille on tarjolla ilmaisia kasvomaskeja sekä useita käsienpesu- ja -desinfiointipaikkoja. 

Elkan tutkijapalvelu sulkeutuu keskiviikkona 12.6. poikkeuksellisesti jo klo 12. Syynä henkilökunnan virkistysiltapäivä.

Elkan tutkijasali on kiinni perjantaina 17.12. ja torstaina 23.12.

Elkan toimintakertomus vuodesta 2018 on valmistunut ja se on ladattavissa PDF-muodossa täältä.

Elkassa vietetään Arkistojen päivän tapahtumaa tulevana lauantaina klo 10 - 14. Esillä mm. vanhoja mainoksia ja etikettejä, Mikkeli-aiheisia vanhoja valokuvia ja videoita, Designarkiston Monet muodot -näyttely sekä ohjelmaa lapsille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarjolla kahvia, mehua ja pullaa. Tervetuloa!

Arkistotyöntekijän tehtävään tuli määräajan loppuun mennessä 103 hakemusta. Haastateltaville on henkilökohtaisesti ilmoitettu asiasta. Kiitämme kaikkia hakijoita osoittamastanne kiinnostuksesta!

Elkan asiakaspalvelu on poikkeuksellisesti kiinni 21.-22.10.2021. Syynä on tuolloin järjestettävä Yrityksen tarina kirjaksi -seminaari, johon henkilökuntakin osallistuu.

Elkassa on haettavana kuuden kuukauden mittainen määräaikainen työsuhde arkistotyöntekijänä. Tehtävä liittyy piirustusaineiston siirtoprojektiin. Lisätietoja täältä.

Yksityiset keskusarkistot ry on laatinut vetoomuksen, jonka on allekirjoittanut iso joukko tieteentekijöitä ja arkistojen käyttäjiä. Vetoomuksella halutaan turvata yksityisen arkistotoiminnan jatkuvuus Suomessa. Vetoomuksen pääset lukemaan tästä.

Elka on auki tiistaina 11.12. vain kello 8 - 12 välisen ajan.

Elka järjestää yhdessä Tilaushistoriakeskuksen ja Suomen taloushistoriallisen yhdistyksen kanssa yrityshistorian seminaarin 21.-22.10.2021. Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Elka on suljettuna perjantaina 7.12.2018.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen tutkijasalin käyttörajoituksia ei voida vielä purkaa. Ainakin elokuu mennään siis vielä nykyisillä rajoituksilla, eli käytössä on ennakkovaraus ja tutkijasali on rajattu kaksipaikkaiseksi. Sisätiloissa liikkuessa käytettävä maskia tai visiiriä.

Elka järjestää Arkistojen päivän avointen ovien tapahtuman lauantaina 10.11.2018 kello 10 - 14.

Elka on kiinni viikon 29. Saapuneet tilaukset käsitellään seuraavalla viikolla.

Elka on suljettuna perjantaina 7.9.2018. Syynä henkilökunnan tyky-päivä.

Haemme projektiasiantuntijaa Digitaalisten aineistojen laadun ja käytettävyyden parantaminen tekoälyavusteisesti -hankkeeseen. Aloitus joustavasti elo-lokakuussa ja työsuhteen kesto 12 kk. Hakuilmoitus löytyy täältä.

Kesäkuukausina Elka on auki kutakuinkin normaaliin tapaan, mutta kuumimpien lomaviikkojen aikana voi asiakaspalvelussa olla poikkeuksia. Lue oheinen tiedote koskien kesän aukioloa.

Tutkijasalimme on auki kaksipaikkaisena. Ennakkoilmoittautuminen käytössä heinäkuun loppuun saakka. Asiakirjatilaukset toivotaan etukäteen. Viikolla 29 Elka on kiinni.

Elka on suljettuna perjantaina 8.6.2018. Syynä henkilökunnan virkistyspäivä.

Elkan viime vuoden toimintakertomus on nyt julkaistu. Voit ladata sen tästä.

Elkan toimintakertomus vuodesta 2017 on nyt julkaistu. Voit ladata toimintakertomuksen PDF-muodossa seuraavalta sivulta.

Elkan tutkijasali aukeaa rajoitetusti keskiviikkona 14.4. Toistaiseksi otetaan yksi asiakas kerrallaan ennakkovarauksella. Myös aineistot on tilattava ennakkoon.

Elka julkaisee kuusi kertaa vuodessa ilmestyvää sähköistä uutiskirjettä, jossa esittelemme uusia aineistoja ja palveluita. Mikäli haluat tilata uutiskirjeen, lähetä sähköpostiviesti "tilaan uutiskirjeen" osoitteeseen e-posti(at)elka.fi

Elkan tutkijasali on kiinni 9.4. saakka. Rajoitettu aukiolo pyritään järjestämään huhtikuun aikana. Asioinnissa kehotetaan kuitenkin käyttämään pääasiassa sähköisiä palveluita.

Elkan aulassa on avautunut Ulla-Kirsti Junttila – Kädenjälki kadunkalusteissa -näyttely, joka on läpileikkaus Junttilan muotoilijan urasta. Näyttely on avoinna yleisölle maaliskuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 – 16.00.

Elkan asiakaspalvelu on kiinni keskiviikkona 23.12. sekä tietysti joulun pyhinä. Muutoin olemme viikoilla 52, 53 ja 1 auki loppiaista ja uudenvuodenpäivää lukuun ottamatta ihan normaaliin tapaan.

Elkan asiakaspalvelu on joulun ja uudenvuoden välipäivinä auki normaaliin tapaan. Olemme siis auki 27.-29.12.2017 ja 2.-5.1.2018 kello 8 - 16. Tervetuloa joululomallakin tutkimaan!

Elkan kellarikerroksessa on käynnissä korjausremontti viikoilla 46 ja 47. Tästä johtuen esimerkiksi porausääniä voi kuulua tutkijasaliin kyseisenä ajankohtana.

Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt yhteen.

Perinteistä Arkistojen päivää vietetään Elkassa lauantaina 7.11.2020 kello 10 - 13. Teemana on tänä vuonna Designarkisto 10 vuotta. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Facebookin tapahtumasivulta.

Elka on mukana Mikkomarkkinoilla Mikkelin torilla 10.-11.10.2017. Meidät tavoittaa torin Stellan puoleisessa päädyssä olevasta esittelykontista. Tulehan moikkaamaan!

Elkan asiakaspalvelu on auki ja otamme rajoitetusti vastaan myös vierailuryhmiä. Tutkija-asiakkaita pyydetään ilmoittamaan ennakkoon saapumisestaan. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä

Tällä viikolla Elkassa on riittänyt tavallista enemmän vauhtia ja vilskettä, kun satoja koululaisia on vieraillut Designarkiston järjestämissä muotoilukasvatustyöpajoissa.

Designarkiston monet muodot -näyttely on avoinna yleisölle arkipäivisin klo 8.00–16.00 vuoden 2020 loppuun asti osoitteessa Tutkijantie 7, Mikkeli. Ryhmille ovet ovat avoinna sopimuksen mukaan myös muina aikoina. Lisätietoja tästä.

Suljemme asiakaspalvelumme perjantaina 8.9. poikkeuksellisesti jo klo 11.

Maanantaina 11.9. lähtien asiakaspalvelumme toimii taas normaalisti klo 8.-16.

Elkan asiakaspalvelu on auki koko kesän ajan. Heinäkuussa on käytössä supistettu aukioloaika klo 9 - 15. Myöskään iltapäivystystä ei järjestetä heinäkuussa.

Elkassa on nyt tarjolla projektiasiantuntijan määräaikainen työsuhde 18 kuukauden ajaksi Memoriaali -hankkeessa. Hakuilmoitus on ohessa. Hakuaika päättyy jo 24.5. joten ole nopea!

Esillä on asuntomessuja koskevia valokuvia, mainoksia, messuluetteloita ja -lehtiä ensimmäisistä vuoden 1970 Tuusulan asuntomessuista aina 2000-luvulle saakka. 

Samalla voi tutustua Designarkiston muotoilunäyttelyyn.

Näyttelyt ovat avoinna koko kesän ma-pe klo 8.00 - 16.00. 

Tervetuloa

Elkan tutkijasali avautuu rajoitetusti torstaina 14.5. Käynnistä on kuitenkin aina ilmoitettava etukäteen, jotta palvelu voidaan toteuttaa turvallisesti ja nykyisten kokoontumisrajoitusten puitteissa.

 

Elka järjestää perjantaina 9.6. klo 9 - 15 avointen ovien tapahtuman.

Elkan toimintavuosi 2019 on nyt kirjoissa ja kansissa. Toimintakertomuksen voit ladata pdf-muodossa tästä.

Elkan toimintavuosi 2016 on nyt kirjoissa ja kansissa. Sähköisenä PDF-versiona voit ladata sen täältä.

Elkan fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.5. saakka. Siihen saakka kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Elkan asiakaspalvelu sujetaan pokkeuksellisesti perjantaina 12.5. jo kello 12.

Eilen alkanut Elkan tietokannan ongelmatilanne on pääosin selvitetty ja tietokanta on taas toiminnassa. 

Kiitos käyttäjille kärsivällisyydestä.

A. Ahlström Oy:n telakalla Varkaudessa tehtyjä aluksia koskeva tietokanta on nyt julkaistu. Sivustolta löydät piirustuksia, valokuvia ja muita asiakirjoja digitaalisessa muodossa.

Eilen 30.3. tapahtuneiden onnettommien teknisten ongelmien vuoksi Elkan tietokannat ovat poissa käytöstä todennäköiset  ainakin tiistain 31.3. ajan ja mahdollisesti myös 01.4.

Ilmoitamme asiasta kun ongelmat on saatu korjattua ja ikävä tilanne on ohi.

Elka pahoittelee tapahtuneesta aiheutuvaa haittaa.

Elka julkaisee perinteiseen tapaan Facebookissa joulukalenterin. Tänä vuonna teema on suklaa. Käy sinäkin tutustumassa Elkan täysin kalorittomaan ja lisäaineettomaan suklaajoulukalenteriin Facebookissa!

20 -luvun ensimmäinen Eemeli on ilmestynyt. Numero 2020-1 on samalla myös Eemelin 10 vuotisen elinkaaren juhlanumero. Numeron teemana on maatalous- ja kuinka maatalous liittyy Elkan arkistojen materiaaliin.

Uunituoreen Eemelin voit ladata suoraan tästä.

Perinteistä Arkistojen päivää vietetään Elkassa lauantaina 12.11.2016 klo 10 - 15. Ohjelmassa asiakirjanäyttely, videoesityksiä, kahvi- ja pullatarjoilu, jne.

Elkan fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.4. saakka. Siihen saakka kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Elkan hallitus valitsi eilisessä kokouksessaan hallituksen puheenjohtajaksi EK:n hallintojohtaja Hannu Rautiaisen

Koronaviruksen aiheuttaman uhkan takia Elkaan ei toistaiseksi oteta vastaan ryhmävierailuita. Tutkijasali pysyy kuitenkin edelleen auki yksittäisille tutkijakäynneille. Kaukolainatilausten osalta muista varmistaa onko vastaanottava arkisto auki.

Elkan tutkijapalvelu on kesällä auki normaaliin tapaan, eli arkipäivisin kello 8 - 16 (tutkijasalitilaukset on tehtävä kuitenkin ennen kello 15:sta).

Elka on kiinni viikon 52, eli 23.-27.12.2019. Viikolla 1 olemme auki normaaliin tapaan, poislukien uudenvuodenpäivä.

Elka ja Designarkisto julkaisivat tänään uudet Internet-sivunsa. Samassa yhteydessä Aikakone-sivusto ja verkkonäyttelyt siirrettiin uudelle palvelimelle.

Viikolla 50 keskiviikkona 12.12. klo. 12.00 lähtien Elkan asiakaspalvelu on suljettuna.

Viikon muina päivinä palvelemme normaalisti.

Elkan historiaa esittelävä näyttely on esillä 16.-21.5.2016 Mikkelin pääkirjastossa.

2016 05 16 09.23.38 2

Viikolla 44 keskiviikkona 30.10. Elka on suljettuna henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi.

Viikon muina päivinä palvelemme normaalisti.

Vuosina 2007 - 2015 toimineen Sota-arkistoprojektin loppuraportti on nyt valmistunut, ja sen PDF-version voi nyt ladata tästä linkistä.

Elkassa vietetään perinteistä Arkistojen päivän tapahtumaa lauantaina 9.11. klo 10 - 14. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja tarjolla on kahvia ja pullaa! Tarkempia tietoja ohjelmasta päivitetään Facebookin tapahtumasivulle.

Elkan tutkijapalvelu on poikkeuksellisesti suljettuna keskiviikkona 4.5.2016 klo 12 - 16. Syynä henkilökunnan virkistystapahtuma.

 

Elkan edustaja on tavattavissa Kuulutko sukuuni? -tapahtumassa Vantaalla lauantaina 5.10. Lisätietoja tapahtumasta Vantaan seudun sukututkijoiden Internet-sivuilla.

Perinteistä Arkistojen päivän avointen ovien tapahtumaa vietetään Elkassa lauantaina 14.11.2015 klo 10 - 15.

Elkan asiakaspalvelut ovat poikkeuksellisesti kiinni torstaina 12. syyskuuta. Syynä henkilökunnan virkistysretki.