KANSAINVÄLISEN ARKISTOJEN PÄIVÄN NÄYTTELY PERJANTAINA 9.6.

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto, Tutkijantie 7, Mikkeli

International Council on Archives (ICA) on julistanut perjantain 9. kesäkuuta Kansainväliseksi Arkistojen päiväksi. Päivän teemaksi on tänä vuonna nostettu Arkistot, kansalaisuus ja kulttuurienvälisyys. Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Kansainväliseen Arkistojen päivään järjestämällä teemaan liittyvän avointen ovien tapahtuman. Se toimii samalla myös Elkan osalta suven avajaisina edetessä kohti Mikkelin Asuntomessukesää.

Arkistot, kansalaisuus ja kulttuurienvälisyys

Elkan avointen ovien tapahtuma koostuu neljästä eri asiakirjanäyttelystä sekä ohjatuista arkistokierroksista. Ohjatuilla kierroksilla pääsee arkistonjohtaja Jarmo Luoma-ahon johdolla kurkistamaan arkistomakasiineihin sekä aineiston vastaanotto- ja käsittelytiloihin. Kierroksia järjestetään tasatunnein klo 10,00, 12.00 ja 14.00. Yksi opastettu kierros kestää noin 45 – 60 minuuttia.

Asiakirjanäyttely koostuu seuraavista osioista:

  • Asuntomessut arkistossa: Asuntomessuja koskevia valokuvia, mainoksia, messuluetteloita ja -lehtiä ensimmäisistä vuoden 1970 Tuusulan asuntomessuista aina 2000-luvulle saakka.
  • Mikkeliläisiä ihmisiä: Valokuvanäyttely mikkeliläisistä työn ääressä, vapaa-ajalla, liikkeellä, tapahtumissa ja ostoksilla.
  • Stereotypiat ja toiseus mainonnan keinona: Asiakirjanäyttely mainostoimisto Erva-Latvalan mainoksista, joissa käytettiin stereotypioita vieraista kansoista mainonnan keinona.
  • Designia Suomesta: Designarkiston Suomalaista muotoilua -näyttely

Lisäksi kerromme yleisesti arkistoaineiston käyttöön ja hyödyntämiseen liittyvistä asioista sekä erityisesti yritysarkistoaineksen soveltuvuudesta sukututkimukseen.

Kansainvälisen Arkistojen päivän näyttely on avoinna Elkassa perjantaina kello 9—15 osoitteessa Tutkijantie 7 (kääntyminen Raviradantieltä). Tarjolla on myös kahvia, teetä, mehua ja pullaa. Tervetuloa tutustumaan näyttelyymme!