Tietoa Elkasta

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto on maamme ainut yritysten ja elinkeinoelämän asiakirjallisen historian säilyttämiseen erikoistunut laitos. Elkan toiminta on pääosin julkisrahoitteista, sillä vajaat 80 % tuloistamme on opetus- ja kulttuuriministeriöltä tulevaa, Kansallisarkiston myöntämää, valtionapua. Hyvin merkittävä on myös Mikkelin kaupungin myöntämä vuosittainen avustus. Elkan noin 10 % omarahoitusosuus kerätään kasaan myymällä palveluita yrityksille ja arkistojen käyttäjille.

Kerromme näillä sivuilla tarkemmin itsestämme ja tarjoamistamme palveluista. Ota rohkeasti yhteyttä, tai tule paikan päälle Mikkeliin käymään, mikäli olet kiinnostunut luovuttamaan tai tutkimaan arkistoja.

Elka lyhyesti

Elkan toiminnan tarkoituksena on turvata suomalaista elinkeinoelämää koskevan  historiatiedon ja perinteen säilyminen. Elkassa oleva aineisto on tarkoitettu eri tieteenalojen tutkijoiden sekä muiden tiedon tarvitsijoiden hyödynnettäväksi. Tätä tarkoitusta varten Elka kerää, käsittelee ja asettaa käyttöön yritysten, yksityisten henkilöiden, liittojen ja yhdistysten toiminnassa syntynyttä asiakirja-aineistoa. Asiakirja-käsite sisältää myös piirustukset, kartat, valokuvat sekä erilaiset ääni- ja kuvatallenteet.

20151016 20A9383