Elkan tilat

Elkan käytössä olevien tilojen vanhin osa on saneerattu vuonna  1981 entiseen Suojeluskuntajärjestön ja Puolustusvoimien varikkorakennukseen. Toiminnan alkaessa käytössä oli 1.107 neliömetriä lattiapinta-alaa sekä 6.500 metriä hyllykapasiteettia.

Rakennus alkuperäisessä käytössään

Arkistoksi peruskunnostaminen käynnissä

 

Voimakkaasti kasvaneen toiminnan vuoksi tiloja jouduttiin kuitenkin laajentamaan jo kymmenen vuoden kuluttua. Vuonna 1991 valmistuneeseen laajennusosaan tulivat ensimmäiset varsinaisesti arkistojen järjestämiseen tarkoitetut tilat (120 m2). Näiden lisäksi saatiin 11.000 hyllymetriä uutta makasiinitilaa sekä tilat kartta- ja piirustuskaapeille. Myös aineiston vastaanotto siirrettiin uudelle puolelle pois asiakkaiden sisäänkäynnistä.

Ensimmäinen laajennus

 

Elkan seuraava laajennus valmistui 28.02.1999 entisen rakennuksen kylkeen. Asiakassisäänkäynti vaihtui uudelle ovelle, ja henkilökunnan työskentelytilat järjesteltiin uudestaan. Kaikki talon arkipäivän toiminnot keskittyvät nyt rakennuksen keskikerrokseen ja uuteen laajennukseen.

Toisessa laajennuksessa tehtiin uudet työskentely- ja asiakaspalvelutilat

 

Elkan viimeisin laajennus valmistui kesällä 2007.  Tilaa tuli lisää n. 1.500 neliömetrin verran. Tämä laajennus sisälsi lähinnä makasiini- ja aputiloja, ja lisäksi saatiin uudet avarammat aineiston vastaanottotilat. Tosin osa näistä muutettiin syksyllä 2007 alkaneen Sota-arkistoprojektin työskentelytiloiksi. Uusien tilojen toteutuksessa huomioitiin myös aineistojen hävittäminen ja kierrätys.

Elka tänään koko 5.350 neliömetrin ja 30 hyllykilometrin komeudessaan.

Esteettömyys: Elkan asiakastilat ovat esteettömät ja wc-tilat tilavat.